FR   NL   EN
 Home     Contact

Praktische informatie

BMI
Louizalaan 32, bus13
B-1050 Brussel
Tel. : +32 2 776 01 00
Fax: +32 2 770 66 38
E-mail: info@bmi-sbi.be
RPR0411.892.088

Aard van het project

Nieuwe projecten ("greenfields"), de uitbreiding van bestaande projecten en de overname van buitenlandse ondernemingen kunnen in aanmerking komen voor een co-financiering door de BMI. Zowel 100% buitenlandse dochtervennootschappen als joint ventures kunnen door de BMI gefinancierd worden, maar altijd op voorwaarde dat de Belgische partners de meerderheid van de aandelen bezitten.

De BMI is er niet om Belgische ondernemingen die in het buitenland investeren te "subsidiëren". Haar tussenkomsten dienen immers marktconform te zijn. Alvorens te investeren wordt er een grondige analyse uitgevoerd naar de haalbaarheid en de duurzame rendabiliteit van het project.

Het tussenkomstbedrag van de BMI varieert van €0,5 miljoen tot meer dan €5 miljoen. Aangezien de BMI steeds als medefinancier van een Belgische partner optreedt, hebben de projecten die in aanmerking komen een investeringsbudget van tenminste €1 miljoen. Voor projecten van meer dan €10 miljoen kan de BMI oplossingen aanreiken voorco-financiering met regionale of Europese partners.